Stiri Recente

Interviu cu Alexandra Roșca: pasiune pentru muzică și terapie

  • 3
  • 699 views

Interviu cu Alexandra Roșca: pasiune pentru muzică și terapie

 

Astăzi avem onoarea să o avem alături de noi pe Alexandra Roșca, o personalitate versatilă care a reușit să îmbine cu succes două cariere aparent diferite, dar profund complementare. Pe de o parte, Alexandra este o muziciană talentată, cu o carieră impresionantă în lumea muzicii, iar pe de altă parte, este un specialist dedicat în masaj terapeutic, aducând alinare și vindecare prin tehnicile sale deosebite. Vom descoperi cum a reușit să îmbine aceste două pasiuni și ce lecții valoroase a învățat pe parcursul acestui drum fascinant. Alexandra, îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră!

 

Cum ai descoperit pasiunea pentru muzică și ce te-a motivat să o urmezi ca pe o carieră?
Pasiunea pentru muzică am descoperit-o încă de mică. Mai exact de când eram la grădiniță și la serbări interpretam diverse melodii. Ulterior, pe cum am crescut am urmat cursuri la Palatul Copiilor, Școala Populară de Arte. Am avut o profesoară în Oradea, iar la București mă pregăteam cu domnul Cornel Fugaru.

 

Care au fost cele mai semnificative momente din cariera ta muzicală până acum?
Cumva cariera mea a fost semnificativă pe etape. Fiecare etapă a avut farmecul ei. Cât eram micuță participam la multe concursuri. După ce am devenit adolescentă am intrat în proiecte cu artiști locali, iar mai apoi am avut un cover band (Party Mix Band) care mi-a fost un sprijin imens și mi-a fost ca a doua familie. Am avut multe evenimente împreună până în 2017, când am hotărât să iau o pauză de la tot ce înseamnă muzică și m-am axat pe familie.

În 2020 am decis, după multe insistențe din partea apropiaților să revin, dar am ales sa abordez puțin diferit muzica.
Muzica pentru mine este și a fost parte din sufletul meu și o modalitate de a aduce emoție în sufletele celor care mă ascultă. E o vibrație…care poate influența starea celor pe care îi atinge. Muzica este despre a transmite și a te face să SIMȚI. Așa că am ales să continui pe acest drum, doar că la un nivel mai echilibrat, ca să spun așa. Într-o formulă mai restrânsă. Pentru mine a devenit dificil să pierd nopțile, și simțeam că nu mai rezonez cu acest stil de viață.

 

Poți să ne povestești despre un proiect muzical recent la care ai lucrat și care ți-a adus multă satisfacție?

Pentru că nimic nu e întâmplător, anul trecut, în toamnă m-am reîntâlnit într-un magazin, cu Imi Molnar, un om extrem de talentat, pe care îl admiram demult și mi-a spus că urma să mă contacteze pentru a-mi propune ceva. Toate s-au aliniat și am început acest proiect cu el, pian + voce. Un proiect de suflet pentru amândoi. Abordăm mai multe stiluri muzicale, uneori cu tentă jazzy, bossa nova, blues, mai exact muzică ambientală, dar cu multă încărcătură emoțională.

 

Cum ai descoperit pasiunea pentru masajul terapeutic și ce te-a determinat să urmezi această carieră?
Este foarte interesant cum mi-am descoperit eu latura asta. De mică am avut o înclinație spre mister…ce nu se vede, extrasenzorial, premoniții, etc. De prin 2012 am început să studiez spiritualitatea și tot felul de practici. Am citit foarte mult, am testat multe pe mine, iar după ani buni de …căutare, am spus că vreau să fac ceva în direcția asta. Am fost și îndrumată de diverși oameni care mi-au fost mentori, și vedeau potențial în mine. Am căutat o practică, pe care să o pot face în România și ce m-a atras a fost Terapia Cranio Sacrală. Așa că am început demersurile să văd de ce am nevoie să o pot practica. Spre surprinderea mea mi-au spus că înainte de a face cursul am nevoie de un curs de masaj de bază, acreditat de Ministerul Muncii. M-am înscris la curs cu gândul că am nevoie doar de diplomă și eu mă voi axa pe terapie…ei bine…când am început să aprofundez…și să văd de fapt ca pot ajuta mult oamenii și prin masaj, am continuat și cu masajul terapeutic și cu terapia. Am făcut cursuri și în Arad și în București, și mi-am creeat o tehnică proprie cu o abrodare proprie. Eu asta am făcut mereu și așa am funcționat cel mai bine. Am adunat informații, am păstrat cu ce am rezonat și mi-am pus amprenta.

Persoanele care lucrează cu mine știu care e modul meu de lucru. În primul rând, nu mă axez pe cantitate, aleg clienții în funcție de niște măsurători radiestezice. Fac o echipă cu fiecare persoană cu care lucrez. Abordăm atât fizicul cât și mentalul și spiritualul. De aceea nu lucrez cu oricine, și la mine ajung persoanele care înțeleg modul meu de lucru.
După o ședință de masaj, sau terapie, practic nu se termină colaborarea noastră. Am grijă de clienții mei, cu sfaturi, întrebări, propuneri. De multe ori ajung seara acasă și am câte 10-15 mesaje pe whatsapp și le ofer consiliere. Îi ajut să conștientizeze lucruri, să facă schimbări benefice. Noi, somatizăm în corp foarte multe emoții. Iar când nu e vorba de o durere fizică (în urma unui efort, a unei poziții incorecte), e clar o altă cauză. Împreună cu clienții mei depistăm cauzele, îi fac conștienți și îi ghidez. Atunci combin masajul cu terapia.

 

Ce tipuri de masaj practici ?
Ca tipuri de masaj practic: masaj de relaxare, masaj terapeutic, masaj anticelulitic cu bețe de bambus, masaj indian.

 

Cum reușești să îmbini cunoștințele de anatomie și fiziologie cu tehnicile de masaj pentru a oferi tratamente eficiente?
Pe lângă cunștințele de anatomie și fiziogie este foarte important să simți pentru a putea fi eficient în ceea ce faci. Și mai mult de atât mă ajută tot ce am învățat pe partea spirituală. Des mi se întâmplă să mă conectez atât de bine la client, încât fără să-mi dea detalii pun mâna și insist cu tehnici de masaj exact în locul dureros și aud: “doamne cum le găsești…”

 

Poți să ne povestești despre o experiență memorabilă în care ai ajutat un client prin masaj terapeutic?
Chiar în 1 ianuarie mi-am început anul cu un mesaj care m-a făcut să lăcrimez. Anul trecut, prin vară am fost la o prietenă acasă. Și a venit la ea o verișoară din Anglia, era în țară pentru niște investigații medicale. Avea diverse probleme hormonale și nu avea menstruație de ceva timp. Îi făceam masaj prietenei mele și i-a spus verișoarei: “nu vrei să te detensioneze măcar puțin? Hai încearcă!” I-am făcut și ei masaj. Următoarea zi dimineață am avut mesaj de la ea: Ale…mi-a venit menstruația..nu pot să cred! M-am bucurat enorm. De atunci de câte ori venea în România nu exista dată să nu ne întâlnim sau să nu-i fac masaj. Au trecut lunile..și în ianuarie am primit cel mai emoționant mesaj de la ea.
Ești o persoană deosebită Ale cu harul cu care Dumnezeu te-a inzestrat de a face masaj. Dupa ședintele făcute de masaj am reușit să fiu mai liniștită și voi deveni mămică. Mulțumesc suflet bun ??

 

Cum te asiguri că rămâi la curent cu noile tehnici și descoperiri din domeniul masajului terapeutic?
Citesc mult, testez și particip la cursuri. Sunt conștientă că voi avea toată viața de învățat, dar asta mă ține în priză și mereu am fost persoana care a căutat adevărul dincolo de cărți și a trecut totul prin propriul filtru.

 

Cum influențează activitatea de maseur starea ta personală de bine și cum îți gestionezi timpul între cele două cariere?
O întrebare foarte bună. Într-adevăr e dificil. E un schimb de energie. Oricât încerc să am grijă preiau tot felul de stări, uneori chiar resimt dureri în corpul meu de la persoanele cu care lucrez. Eu sunt empatică..și clar e destul de greu să rămân “neatinsă”, plus că am tendința de a mă implica foarte mult. Am noroc că am învățat cum să-mi fac curățări energetice, cum să mă eliberez de tot ce nu-mi aparține. Dar, sunt momente când am stări de rău, de amețeală. Încerc să evit să ajung la starea aia, dar se mai întâmplă, și atunci anulez tot, să nu dau starea mea mai departe.

 

Cum reușești să echilibrezi cariera muzicală cu cea de terapeut și ce provocări întâmpini în acest sens?
Nu mi-e ușor deloc, pe lângă asta sunt și mamă, timp liber am foarte puțin, dar atunci când faci ce iubești, nu simți că lucrezi. Singura problemă e că ziua are doar 24 de ore și nu ajung să fac tot ce îmi doresc, glumesc:)). Încerc să găsesc echilibru în tot ceea ce fac. Uneori îmi iese, alteori nu.

 

Există anumite valori sau principii care te ghidează atât în cariera muzicală, cât și în cea de masaj terapeutic?
Da. Deși nu pare ambele au o legătură. Ambele mă ajută să ajung la sufletul oamenilor și să trezesc ceva în ei. Muzica e vibrație, energie, o metodă ușoară de a ajunge în interiorul cuiva. Fiecare notă muzicală corespunde unui centru energetic. Prin muzică poți aduce echilibru, la fel și prin ceea ce fac prin munca de terapeut.

 

Cum îți petreci timpul liber și ce activități te ajută să te relaxezi?
Eu cel mai bine mă refac atunci când petrec timp cu mine, singură. Meditez, citesc, mă plimb în natură, fac exerciții de respirație, umblu desculță pe pământ. Încerc să fac asta cât de des pot, pentru a fi bine și pentru mine și pentru cei cu care lucrez. Trebuie să am o grijă aparte, de la alimentația mea, gândurile mele, obiceiurile mele, pentru a fi cât mai “curată” energetic atât pentru mine, cât și pentru cei cu care lucrez.

 

Ce sfaturi ai pentru tinerii care își doresc să urmeze cariere în domenii artistice sau de terapie?
Să facă mereu ceea ce simt și să-și pună amprenta în ceea ce fac. Asta va face diferența.

Alexandra Roșca: pasiune pentru muzică și terapie

Alexandra Roșca

 

A fost o adevărată plăcere să discutăm astăzi cu Alexandra Roșca și să aflăm mai multe despre parcursul ei în muzică și masaj terapeutic. Am descoperit un om plin de pasiune și dedicare, care își urmează visurile cu tenacitate și înțelepciune. Alexandra, îți mulțumim pentru timpul acordat și pentru că ai împărtășit cu noi povești și experiențe atât de inspiraționale. Îți urăm mult succes în continuare, atât în cariera muzicală, cât și în activitatea de terapeut, și așteptăm cu nerăbdare să vedem noile tale realizări!

Interviu cu Tin Vasilescu: drumul spre succes în muzica populară
Prev Post Interviu cu Tin Vasilescu: drumul spre succes în muzica populară
Interviu, Victoria Petrenciuc - povestea unui talent autentic
Next Post Interviu, Victoria Petrenciuc - povestea unui talent autentic
Comments 3
  • Zoli tati

    Ale mami! Esti una dintre putinele persoane care conteaza pentru mine. ?
    Tine-o tot asa! Ma bucur enorm ca v-ati gasit cu Imi si faceti muzica de inalta calitate! ?
    Multumesc si in numele fostilor colegi de la Party Mix Band cuvintele tale frumoase despre trecutul greu dar cu atat mai frumos pe care l-am petrecut impreuna! ??

    Succes pe mai departe si pupici… ???

    Răspunde
    mai 28, 2024
    • Ale

      Mulțumeeesc mult Zoli!!♥️ Știi că mereu ai avut un loc în sufletul meu. Ești o persoană deosebită și mă bucur să te am în viața mea♥️

      Răspunde
      mai 28, 2024
  • Portretul unei artiste: Interviu cu Daniela Racolta despre creație și exprimare

    […] că este important să mă dezvolt continuu, să învăț din experiențe și să evoluez în mod natural în următorii […]

    Răspunde
    mai 31, 2024

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *